Տորթը շոկոլադով ձևավորելու հինգ եղանակ
LifestyleԲավական չէ միայն համեղ տորթ թխել, հարկավոր է նաև այն գեղեցիկ զարդարել: Կարծում եք տնային պայմաններում դա հնարավոր չէ՞: Սովորական բլիթից իսկական արվեստի գործ ստեղծել հնարավոր է նաև տանը, առանց մեծ ծախսերի և զարդարելու թանկ պարագաների: Ձեզ անհրաժեշտ է միայն շոկոլադ և ստեղծագործելու, զարմացնելու և հիացնելու ցանկություն:
Տորթերը զարդարելու համար շոկոլադը համարվում է անհրաժեշտ բաղադրամաս: Բացի այնպիսի օգտակար հատկություններից, ինչպիսին են խոլեստերինի քանակը արյան մեջ իջեցնելու, տրամադրությունը բարձրացնելու և մտավոր աշխատանքին նպաստելու, շոկոլադը հարուստ է համերի բազմազանությամբ՝ սկսած մեղմ սերուցքայինից մինչև արտահայտիչ դառը համը: Սա է պատճառը, որ շոկոլադ պարունակող խորտիկը միաժամանակ և համեղ և օգտակար: Շոկալադը ստեղծագործելու մեծ հնարավորություններ է ստեղծում: Համոզվելով շոկոլադի օգտակար, համեղ և գեղեցիկ լինելու մեջ, «Խոհարարական Էդեմը» որոշեց Ձեզ ծանոթացնել տորթերի ձևավորման 5 եղանակի հետ:
Եղանակ առաջին - աժուր
Երբեմն մտածել ե՞ք, թե ինչպես են ստեղծվում բարակ, նուրբ, շոկոլադե ցանցերը, շղթաները: Դա այնքան էլ դժվար չէ: Ձեզ անհրաժեշտ է մագաղաթյա թուղթ, նրբաթիթեղ, փոքր թիակ և շոկոլադ, որը հարկավոր է հալեցնել գոլորշու վրա: Այժմ ժամանակն է կողմնորոշվելու, թե ինչ նախշ եք ուզում ստանալ: Եթե հետաքրքիր մտքերը բացակայում են, կարելի է ինտերնետից ընտրել դուր եկած նախշը, տպել, իսկ հետո մատիտի օգնությամբ տեղափախել այն նրբաթիթեղի վրա: Մագաղաթե թղթից պատրաստել փոքր տոպրակ, կտրել ծայրը, հալեցված շոկոլադը լցնել տոպրակի մեջ և զգուշորեն սեղմելով, շոկոլադը տարածել նախշի գծերի վրայով: Երբ ամբողջ նախշը կլինի շոկոլադեպատված, այն մեկ ժամով տեղափոխեք սառնարան: Շոկոլադը պնդանալուց հետո, փոքրիկ թիակով զգուշորեն առանձնացրեք այն նրբաթիթեղից: Հաշվի առեք, որ այդպիսի նախշերը չափազանց փխրուն են: Նուրբ շոկոլադե նախշերով կարելի է զարդարել տորթերը, պաղպաղակը կամ այլ դեսերտ:
Եղանակ երկրորդ - տաշուկ
Կարող է թվալ, թե տորթերի զարդարանքը տաշուկով հասցրել է ձանձրացնել: Իսկ Դուք փորձեք օգտագործել տարբեր գույների և երանգների շոկոլադ, տարբեր չափերի և ձևերի տաշուկներ: Գոյություն ունի տաշուկներով տորթը զարթարելու կա մի քանի եղանակ: Օրինակ՝ վերցնել սովորական շոկոլադե սալիկը և տեղադրել ոչ սառը տեղում: Երբ շոկոլադը կփափկի, մեծ, սուր դանակով անկյան տակ բարակ շերտով կտրեք այն: Շոկոլադը կոլորվի: Արդեն պատրաստի տաշուկը դրեք սառնարան և սառչելուց հետո զարդարեք տորթը: Ավելի մանր տաշուկ կարելի է ստանալ քերիչի օգնությամբ: Իսկ, եթե հալեցնել սպիտակ շոկոլադը և ավելացնել կերակրի ներկող նյութ, կարելի է ստանալ ցանկացած գույնի տաշուկ:
Եղանակ երրորդ – ալիքաձև
Տարբեր տեսակի ալիքները և ժապավենները բավական գեղեցիկ և ոչ շատ տարածված զարդարանքներ են: Իսկ պատրաստվում են դրանք բավականին հեշտ: Հարկավոր է մի քիչ հաստ նրբաթիթեղ, պոլիէթիլենային թաղանթ, փոքր թիակ և երկու գրտնակ: Եթե հարկավոր է ստանալ սովորական ալիքներ, օգտվեք հաստ պոլիէթիլենային թաղանթից: Կտրտեք այն Ձեզ հարկավոր լայնությանբ և երկարությանբ, թիակով քսեք վրան հալեցված շոկոլադը: Դրանից հետո, գրտնակի օգնությամբ տեղափոխեք ստացված ժապավենները սառնարան: Արդեն սառած շոկոլադի եզրերը զգուշորեն կտրել և միայն դրանից հետո հեռացնել թաղանթը: Այսպիսով ալիքները պատրաստ են: Եթե հարկավոր է ստանալ ավելի բարդ ձև, վերցրեք ավելի հաստ նրբաթաղանթ, տվեք նրան այն ձևը, որը ի վերջո ցանկանում եք ստանալ: Դրանից հետո քսեք ստացած ձևի վրա հալեցված շոկոլադը և դնել սառնարան 2-3 ժամով: Այդ ժամանակը լրանալուց հետո զգուշորեն հեռացրեք նրբաթիթեղը: Այսպիսի զարդարանքը ցանկալի է պահել սառնարանում մինչ սեղանին մատուցելը:
Եղանակ չորորդ-տերևներ
Տորթին աշնանային բնապատկերի տեսք կարող է տալ նույնիսկ սկսնակ տնային տնտեսուհին: Դա բարդ չէ և գեղեցիկ է: Հարկավոր կլինեն տարբեր տեսակի ամուր չվնասված տերևներ: Տերևները պետք է լվանալ, լավ ցամաքացնել անձեռոցիկով, հալեցված շոկոլադը վրձինով քսել տերևի այն կողմի վրա, որտեղ տերևի նախշը ավելի լավ է արտահայտված: Պատրաստի տերևները դնել սառնարան 2-3 ժամ, որից հետո զգուշորեն առանձնացնել տերևը շոկոլադից: Տերևները կարելի է պատրաստել տարբեր գույնի շոկոլադներով:
Եղանակ հինգերորդ - ժանյակ
Տորթը ժանյակով զարդարելն այնքան էլ հեշտ չէ և պահանջվում է ժամանակ ու համբերություն: Շոկոլադե ժանյակ պատրաստելու համար անհրաժեշտ են Ժանյակաձև անձեռոցիկ, մագաղաթե թուղթ, սկուտեղ: Մագաղաթյա թղթից պատրաստել տոպրակ, կտրել ծայրը և հալեցված շոկոլադը լցնել մեջը: Սկուտեղի վրա դնել անձեռոցիկ, վրայից մագաղաթյա թուղթ, կրկնելով անձեռոցիկի նախշը, զգուշորեն շոկոլադեպատել թուղթը և 3 ժամ սկուտեղով դնել սառնարանում: Ստացված նախշը թիակի օգնությամբ առանձնացնել թղթից և տեղափոխել տորթի վրա: Շոկոլադը Ձեր առջև բացում է ստեղծագործելու մեծ հնարավորություններ: Ձեր տորթերը կլինեն օրիգինալ և եզակի: Կարևոր է, որ օգտագործեք որակով շոկոլադ, որը տաք սենյակում արագ չի հալվի: