Վաշինգտոնի համալսարանին առընթեր բժշկական քոլեջի ուսումնասիրողները փաթեթավորված թեյի մեջ ֆտորիդների բարձր պարունակություն են հայտնաբերել, ինչը վտանգավոր է մարդու համար:
Գիտնականները կարծում են, որ փաթեթավորված թեյի հաճախակի օգտագործումը կարող է ոսկրային հյուսվածքներում ֆտորի կուտակում առաջացնել: Հայտնի է, որ այդ տարրի կուտակումը դրսևորվում է ոսկրային ցավերով:
Հայտնի է նաև, որ ֆտորը վնասակար է ատամների համար: Եթե այն ատամի մածուկի հետ հայտնվում է ատամի վրա, կանխում է դրա վնասվելը, իսկ օրգանզիմում հայտնվելիս վնասակար է դառնում ատամի համար:
Ֆտորի կուտակման պատճառով կարող է առաջանալ ևս մեկ հիվանդություն` կմախքի ֆլյուորոզ, որը դրսևորվումէ ոսկրային ցավերով: