Ի՞նչ օգտակար հատկություններ ունի մանդարինը և ո՞ւմ է այն հակացուցված
TVՄանդարինի օգտակար հատկությունների մասին հայտնի է վաղուց: Այս պտուղը օրգանիզմից մաքրում է ճարպերը, կանխարգելում է շաքարախտը, լավացնում է ատամների որակը, ամրացնում է ոսկորները: Իսկ վերջին հետազոտությունների համաձայն՝ մանդարինը և ցիտրուսների որոշ տեսակները լավ միջոց են՝ բերանի խոռոչի քաղցկեղը կանխարգելելու համար:
Բանն այն է, որ մանդարինը հակաբորբոքային նյութեր է պարունակում, նաև լիմոնին և նոմիլին, որոնք կարող են կանխել նույնիսկ ՄԻԱՎ վարակի ակտիվացումը, ամրացնել դիմադրողականությունը:
Մասնագետները փաստում են, որ պտղի կճեպը և միջուկը շրջանակող սպիտակ թելիկները իջեցնում են խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ՝ այսպիսով կանխելով սիրտ-անոթային հիվանդությունները:
Որոշ մարդկանց, սակայն հակացուցված է մանդարին ուտել: Դրանք այն մարդիկ են, որոնք ունեն աղեստամոքսային հիվանդություններ, կերակրափողի վնասվածք կամ ալերգիկ են: