Բանջարեղենի ամենավտանգավոր տեսակները, որոնք չի կարելի ուտել հում վիճակում
LifestyleՍեղմեք ԱՅՍՏԵՂ, լրացրեք օնլայն հայտը և մոռացեք հոսանքի վարձի մասին
Այն ապրանքները, որոնք ջերմային մշակման չեն ենթարկվել, չպետք է օգտագործեն խնդրահարույց աղիքներ կամ ստամոքս ունեցող մարդիկ։ Ստամոքսը ցավում է, ինչպես ժողովուրդն է ասում, ինչը նշանակում է, որ հում սննդի դիետան ամենևին էլ ձեր տարբերակը չէ, նման խնդիր ունեցողները անպայման պետք է բանջարեղենը եփեն։ Դուք կարող եք դրանք շոգեխաշել, դնել ջեռոցում կամ պարզապես եփել։
Անսպասելիորեն, տերևավոր բանջարեղենը` սպանախը, որը հում է, կարող է հանգեցնել մարդու օրգանիզմում կալցիումի և վիտամին D-ի պակասի: Եվ ամեն ինչ, քանի որ այս բանջարեղենը պարունակում է օքսալաթթվի աղեր և եթերներ` օքսալատներ: Դրանց պատճառով է, որ որոշ օգտակար նյութերի պակաս կարող է առաջանալ։
Նաև հում կարտոֆիլն ու սմբուկը կարող են լրջորեն «հարվածել» մարդու օրգանիզմին։ Այս բանջարեղենը պարունակում է բուսական գլիկոզիդ (ալկալոիդ) սոլանին՝ թունավոր օրգանական միացություն, որը դադարում է վտանգավոր լինել այդ մթերքների ջերմային մշակումից հետո:
Ինչ բանջարեղեն է ավելի լավ ուտել հում
Մի շարք բանջարեղեն խորհուրդ է տրվում ուտել հում վիճակում, որպեսզի օրգանիզմը ստանա օգտակարության առավելագույն չափաբաժինը.
ճակնդեղ - այն պարունակում է մեծ քանակությամբ վիտամին B9, մանգան, կալիում և վիտամին C: Այս բանջարեղենի շնորհիվ պահպանվում է օրգանիզմի վերարտադրողական և շրջանառու համակարգերի բնականոն գործունեությունը և իմունիտետը:
բուլղարական պղպեղ - պարունակում է մագնեզիում, ինչպես նաև E և B6 վիտամիններ:
ծաղկակաղամբն ու բրոկկոլին պարունակում են սուլֆորաֆան՝ օրգանական միացություն, որն ունի հակաքաղցկեղային և հակաբակտերիալ ազդեցություն, կարող է իջեցնել արյան ճնշումը և դրականորեն ազդել սրտի վրա:
Ինչու չի կարելի շատ հում բանջարեղեն ուտել
Եթե դուք չեք անհանգստանում ստամոքսի համար, ապա դեռ պետք չէ շատ չեփած բանջարեղեն ուտել։ Յուրաքանչյուր ճաշի ընթացքում խորհուրդ է տրվում ուտել 70-ից 100 գրամ: Եթե դուք միաժամանակ մեծ քանակությամբ բանջարեղեն եք «ուտում», ապա վտանգի տակ եք առնում օրգանիզմը․ կարող է առաջացնել փքվածություն և աղիների լորձաթաղանթի բորբոքում: