Ինչպես պատրաստել հայկական բաստուրմա. բաղադրատոմս
TVԲաստուրման կովկասյան ժողովուրդների մոտ մեծ պահանջարկ ունեցող ապուխտ է:
Այն պատրաստվում է տավարի մսից, որի արտադրման ժամանակ չի պահանջվում ջերմային մշակում և ծխեցում:
Չնայած բաստուրման պատրաստվում է առանց ջերմային մշակման և ծխեցման, այն դյուրամարս է, նրա մեջ սպիտակուցային ազոտը 6000-6500մգ/% է և ընդհանուր ազոտի պարունակությունը մոտ 2 անգամ գերազանցում է հում ապխտած և կիսաապխտած երշիկների մեջ գտնվող համապատասխան ազոտների քանակին: