Շակշուկայի պատրաստման լավագույն տարբերակը. ամենահամեղ ձվածեղի բաղադրատոմսը
LifestyleԿստացվի բավականին համեղ և հագեցնող նախաճաշ, որն իդեալական համապատասխանում է ինչպես նախաճաշին, այնպես էլ՝ ճաշին:
Շակշուկա ուտեստը լրիվ ձվածեղ չէ. այն տարբերվում է իր ավանդական բաղադրատոմսով, դրա մեջ գլխավոր բաղադրատոմսը ձուն չէ: Այն պատրաստված է լոլիկից և սև պղպեղից:
Բաղադրատոմս
Ձեթ — 1 ճ/գ
Սպիտակ սոխ՝ միջին չափի
Սխտոր՝ 1 պճեղ
Կարմիր քաղցր պղպեղ՝ 1 հատ
Լոլիկ՝ 4 հատ
Տոմատի սոուս — 2 ճ/գ
Չիլիի փոշի — 2 թ/գ
Չաման — 1 թ/գ
Կարմիր պղպեղ — 1 թ/գ
Կայնեյան պղպեղ — 1 պտղունց
Շաքարավազ — 1 պտղունց
Ձու — 5 հատ
Կտրած մաղադանոս — 0,5 ճ/գ
Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Գազօջախի վրա տաքացնել չուգունից թավան: Թավայի մեջ լցնել ձեթ: Երբ ձեթը տաքանա, ավելացրեք կտրտած սոխը և տապակեք մի քանի րոպե: Հետո ավելացրեք սխտորը և շարունակեք տապակումը:
Ավելացրեք պղպեղը և մի փոքր տապակեք՝ խառնելով 5-7 րոպե:
Թավայի մեջ դրեք լոլիկները և տոմատի սոուսը և խառնեք: Ավելացրեք համեմունքները և շաքարավազը, լավ խառնեք և թողեք, որ սոուսը եփի: Այս ընթացում փորձեք համը և ըստ ճաշակի ավելացրեք համեմունքները:
Տոմատի սոուսի մեջ ջարդեք հավկիթները հատ առ հատ:
Թավան ծածկեք կափարիչով: Թողեք այն 10-15 րոպե եփի:
Մատուցելուց առաջ այն զարդարեք մաղադանոսով: