Այս բաղադրատոմսով հացը ստացվում է շատ փափուկ, բուրավետ և համեղ։ Այսպիսի հաց ուզում են ուտել բոլորը։ Այն կարելի է ուտել ցանկացած ճաշատեսակի հետ։
Պատրաստումից հետո դուք կսատանաք 6 բաժին։ Պատրաստման ժամանակը 120 րոպե։
Բաղադրիչներ՝
- 600-650 գրամ ալյուր,
- 300 մլ․ ջուր,
- 25 գրամ հում խմորիչներ,
- 3 ճաշի գդալ շաքար,
- 2 թեյի գդալ աղ,
- 1 ձու,
- 1 ճաշի գդալ թթվասեր,
- 3-4 ճաշի գդալ բուսական յուղ։
Պատրաստումը՝ Տաք ջրի մեջ լցրեք խմորիչը, ավելացրեք թթվասեր, շաքար, աղ, ձու և բոլորը լավ խառնել։ Ալյուրը մաղել և ավելացնել հեղուկ բաղադրիչներրն, հունցել խմոր։ Երբ խմորը կսկսի հավաքվել և կուռի, ավելացրեք բուսական յուղ, մինչև լավ ներծծվի և դառնա միասեռ զանգված։
Խմորը ծածկել սրբիչով և թողնել թաք տեղում մեկ ժամ։ Կամ կարող եք ծածկել փայլաթիթեղով, դնել ջեռոցում, տաքացնելով 50 աստիճանի տակ՝ 1 ժամ։ Դրանից հետո, խմորը դնել յուղապատ կաղապարի մեջ, ծածկել և թողնել հասունանա ևս 30 րոպե։ Եփել 180 աստիճանի տակ 35-40 րոպե։
Հացը պատրաստ է։ Բարի ախորժակ։