Դուք դեռ չե՞ք փորձել տապակած սխտոր, փորձեք և օրգանիզմը շատ շնորհակալ կլինի:
Սխտորը մոլորակի ամենաօգտակար մթերքներից է: Եվ շատերը սխտորն օգտագործում են հում վիճակում: Սխտորը կարգավորում է արյան բարձր ճնշումը, կարգավորում է խոլեստերինի մակարդակը, պայքարում է սրտի իշեմիկ հիվանդության դեմ, կանխում է ինֆարկտը, աթերոսկլերոզը:
Տապակած սխտորը ևս շատ օգտակար է: Եթե 6 ատամիկ տապակած սխտոր,ապա 24 ժամում օրգանիզմում տեղի կունենա հետևյալը:
1-ին ժամ հետո սխտորը մարսվում է օրգանիզմում և վերածվում է մարմնի համար սնունդի:
2-4 ժամ հետո սխտորը օգնում է օրգանիզմին պայքարել ազատ ռադիկալների հետ:
4-6 ժամ հետո ակտիվանում է օրգանիզմից ավելորդ հեղուկի դուրս բերումը:
6-7 ժամ հետո սխտորի հակաբակտերիալ հատկությունները ընկնում են արյան հոսքի մեջ:
8-10 ժամ հետո սննդարար նյութերը կարևոր դեր են խաղում բջջային մակարդակում:
10 – 24 ժամվա ընթացքում օրգանիզմում սկսվում է խորը մաքրման գործընթաց, կարգավորվում է խոլեստերինի մակարդակը արյան մեջ, զարկերակները մաքրվում են և պաշտպանում է օրգանիզմը սիրտ-անոթային հիվանություններից, ամրապնդում է իմունային համակարգը, կանխում է ծանր մետաղերի թափանցումը իմունային համակարգ, ամրապնում է ոսկորները, հանում է հոգնածությունը: