Երբ մենք ծերանում ենք, մեր բջիջներում ԴՆԹ-ի մասնիկները աստիճանաբար կորցնում են պաշտպանիչ տելոմերները: Եվ մի խումբ գիտանականներ դրա դեմ պայքարի համար առաջարկում են կարմիր գինին, մուգ շոկոլադը, կարմիր խաղողը:
Այս մթերքները հարուստ են ֆլավանոիդներով, որոնք հատնի են իրենց հակաբորբոքային ազդեցությամբ:
Այս մթերքները ընդունելուց մի քանի ժամ անց ծեր բջիջները աստիճանաբար սկսում են վերականգնել տելոմերները:
Սա փաստորեն հակատարիքային թերապիա է;
Կարմիր գինին պաշտպանում է սիրտը: Գինին ոչ միայն բարերար ազդեցություն է գործում մաշկի վրա, այլ նաև օգնում է նվազեցնել վաղ մահացության և սիրտ-անոթային համակարգի հիվանդույունների ռիսկը:
Գիտնականները նշում են. գինու չափավոր օգտագործումը նվազեցնում է սրտային հիվանդություններից մահացության ռիսկը, կանանց համար շաբաթական չափաբաժինը՝ 7 գավաթ, տղամարդկանց համար՝ 14 գավաթ:
Բժիշկ գիտաշխատող Եվա Լատորրը նշում է.
«Երբ ես տեսա թե ինչպես որոշ ծեր բջիջներ երիտասարդացան, ես աչքերիս չէի կարողանում հավատալ, իմ աչքի առջև հրաշք էր տեղի ունենում»:
Անխոս, այս ամենը հիանալի է, բայց պետք է հիշել մի պարզ բան, ամեն ինչում պետք է պահպանել չափի զգացողությունը: