Սպաս պատրաստելու ամենապարզ տարբերակ (Տեսանյութ)
LifestyleԱյսօր պատրաստում ենք տաք ապուրների շարքից թանով ապուր, որի բաղադրատոմսը մի փոքր տարբերվում է դասական տարբերակից, իսկ մեր կողմից առաջարկված կանաչիների փունջը համային նոր երանգներ է տալիս ապուրին։
Թանապուր․ Սպասի Բաղադրատոմս
- Մածուն — 1 200 գր․
- Կաթ — 150 գր․
- Թթվասեր — 100 գր․
- Ձավար — 250 գր․
- Ձու — 1 հատ
- Ալյուր — 1 մեծ գդալ
- Աղ
- Կանաչիներ թարմ համեմ և թարմ նեխուր, նաև չորացված ծիթրոն և անանուխ
Թանապուր․ Սպասի Պատրաստման Եղանակը
- Նախապես խաշված և ջրքամված ձավարը լցնում ենք կաթսայի մեջ,
- Վրան ավելացնում հարած ձուն,
- Մեկ գդալ ալյուրը և խառնում, մի փոքր ջուր ենք ավելացնում և աղը։ Ամբողջ ապուրը պետք է պայտյա գդալով խառնել, որպեսզի թանապուրի գույնը չմգանա,
- Մածունը խառնելով լցնում ենք զանգվածի վրա,
- Կաթն ենք ավելացնում,
- Անյուհետև թթվասերը,
- 15 րոպե եռալուց հետո կտրատված կանաչիները և վերցնում ենք կրակից։
Մատուցելիս վրան կարագ ենք դնում։