Շատ օրիգինալ և թարմ տանձով աղցան (Պատրաստման տեսանյութ)
LifestyleԱյսօր պատրաստելու ենք թարմ վարունգով և շքեղ տանձով աղցան, որն իսկական հրավառություն է ստեղծում բերանում։ Բաղադրիչները կարող եք ավելացնել կամ փոխարինել ըստ ձեր խոհարարական նախասիրությունների։
Բաղադրիչներ
- Վարունգ — 3 հատ
- Պղպեղ — 2 հատ
- Ապղտած միս — 100 գր․
- Տանձ -1 հատ
- Քունջութ՝ սև և սպիտակ
- Դդմի սերմեր, կարելի նաև արևածաղկի
- Զեյթունի ձեթ
- Սոյայի սոուս
Շքեղ աղցանի պատրաստման եղանակը
- Սկսենք նախապատրաստել բաղադրիչները
- Ապխտած միսը կտրատում ենք երկարությամբ և լայնակի, ահա այսպես, կարող եք նաև այն փոխարինել տավարի մսով կամ երշիկով
- Գազօջախի վրա տաք թավայի մեջ ձիթայուղ ենք լցնում և ապխտած միսը շարում ենք մեջը
- Վրան ավելացնում ենք սպիտակ քունջութ և սկսում ենք տապակել, անընդհատ խառնում ենք 1-2 րոպե վարդագույն կդառնան բաղադրիչները և վերցնում ենք կրակից
- Աղցանի հիմնական բաղադրիչը թարմ վարունգն է, այն ոչ թե կտրատելու ենք, այլ քերիչով երկար և բարակ շերտերի ենք վերածելու, նման կերպ աղցանը շատ էլեգանտ տեսք է ստանում
- Այս աղցանը ես փորձել եմ իտալական ռեստորանում և այն դարձել է իմ խոհանոցի շքեղ աղցաններից մեկը
- Եթե դուք ունեք ձեր համար շքեղ աղցանի հետաքրքիր բաղադրատոմս, ապա գրեք այն մեկնաբանությունների բաժնում, մեզ նույնպես այն հետաքրքիր է
- Այժմ կտրատելու ենք պղպեղները ցանկացած գույնի բուլղարական կամ տեղական պղպեղ վերցրեք, շեղակի ենք կտրատում
- Այս աղցանի յուրահատուկ բաղադրիչը տանձն է, անտառային գեղեցկուհի սորտն է սա, փորձեք պատրաստելիս ընտրել ոչ շատ քացր տանձի տեսակ կամ կարող եք այն փոխարինել թթու խնձորով, նույնիսկ ավոկադոյով
- Այժմ հավաքում ենք աղցանը, տակի շերտը վարունգն է, այնուհետև պղպեղները, վրան տանձն ենք շարում, վրան լցնում ենք տապակած ապխտած միսն ու քունջութը և չենք խառնում, մատուցելու ենք այսպես բրգաձև՝ առանց խառնելու
- Սև քունջութ ենք վրան շաղ տալիս և դդմի սերմեր, որոնք կարելի է փոխարինել արևածաղկի կամ ցանկացած այլ սերմերով
- Զեյթունի ձիթայուղ ենք լցնում աղցանի վրա
- Սոյայի սոուս ենք լցնում, այդ դեպքում այլևս աղ չենք անում, քանի որ սոյայի սոուղը արդեն աղի է, ես աղցանների մեջ սովորաբար սոյայի սոուս շատ եմ օգտագործում։
Նման աղցան ճաշակելիս ցանկանում ես միայն աչքերդ փակ վայելել։ Ի՞նչպես կարելի է անվանել այս աղցանը, գրեք խնդրում եմ մեկնաբանություններում։ Միասին անուն որոշենք այս շքեղությանը։