Երևան, 16.Սեպտեմբեր.2024,
00
:
00
ՄԵՆՅՈՒ
Ադրիեն Ռաբիոն նոր ակումբ ունի. պաշտոնական ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ. Իշխանության «Նվերը»՝ Արշակ Կարապետյանին Ռուբլին գահավիժում է Ճապոնիայում 5,9 բալ ուժգնությամբ երկրաշարժ է տեղի ունեցել Իսրայելի ռազմաօդային ուժերը հարվածներ են հասցրել Լիբանանում գտնվող «Հեզբոլլահ»-ի հրթիռային կայաններին Բացառիկ վիսկի, որի ստեղծման ակունքներում... կին է. «Փաստ» Աշնանը Հայաստանում նոր հանրահավաքներ են սպասվում. «Փաստ» Պատասխանատվությունն իր սիրելի անձից՝ իրենից ուրիշի վրա գցելու նոր փորձ է անում. «Փաստ» «Մե՛րս, չնեղվես, չվախենաս, շատ հեռու եմ, երրորդ գիծ եմ». Գորիս Հովսեփյանն անմահացել է հոկտեմբերի 12-ին Հադրութում. «Փաստ» «Նիկոլը գործում է հետևյալ կերպ՝ ավելի լավ է կործանեմ Հայաստանի Հանրապետությունը, քան կորցնեմ վարչապետի աթոռը». «Փաստ»


Ինչո՞ւ են մարդիկ որոշել հալեցնել պանիրը. «Փաստ»

Lifestyle

«Փաստ» օրաթերթը գրում է.

Հալած պանիրը կաթնամթերք է, որը ստացվում է սովորական պանրի կամ կաթնաշոռի վերամշակումից: Հալած պանիրն ունի իր ստեղծման «լեգենդապատումային» երկու ամսաթիվ, որոնք իրար միջև մի քանի դարի տարբերություն ունեն: Առաջինը վերաբերում է 14-րդ դարին, և հալած պանրի ստեղծողների դափնիները վերագրվում են շվեյցարական հովիվներին: Ըստ այդ «լեգենդի», նրանք երկար օրեր նախիրներով քայլել են սարերում: Արդյունքում պանիրը, որ նրանք վերցրել են իրենց հետ, չորացել է, և այն այլևս հնարավոր չի եղել ուտել: Բայց հովիվներն այն ուտելու համար հալեցրել են կաթսայի մեջ գինու հետ: Իրականում դա դեռ եղել է ոչ թե վերամշակված պանիրը, այլ ֆոնդյուն: Այնուամենայնիվ, կա կարծիք, որ ամեն ինչ այդտեղից էլ սկսվել է:

Երկրորդ «լեգենդն» ասում է, որ պանրի հետ նույն մանիպուլ յացիաները կատարել են զինվորները Առաջին համաշխարհային պատերազմի տարիներին: Այսպես թե այնպես, քսաներորդ դարի սկզբին հալած պանրի արդյունաբերական արտադրություն է սկսվել Շվեյցարիայում և ԱՄՆ-ում: Բիզնեսը բավականին շահավետ է ստացվել, քանի որ հալած պանիրը ջերմային մշակման շնորհիվ ավելի երկար է պահպանվում և հարմար է ճանապարհորդելիս: Հալած պանիր ստանում են շիճուկային պանիրներից, հալվող պանիրներից, կաթնաշոռից, կարագից և կաթնամթերքի այլ տեսակներից, որոնց ավելացվում են համեմունքներ, հագեցած բուսական ճարպեր և լցահարիչներ՝ պանրի զանգվածը հալեցնելով 75-95 0C ջերմաստիճանում՝ հավելանյութերի առկայությամբ (նատրիումի ցիտրատներ, ֆոսֆատներ և կալիում):

Այս ամենը շվեյցարական Թյուն քաղաքում հորինվել է շվեյցարացի Վալտեր Գերբերի և Ֆրից Շտետլերի կողմից 1911 թվականին, երբ նրանք պատրաստել են հալած պանիր էմմենտալ պանրին նատրիումի ցիտրատ ավելացնելով: Kraft Foods համանուն ընկերության հիմնադիր Ջեյմս Քրաֆթը արտոնագրել է հալած պանիր պատրաստելու իր մեթոդը 1916 թվականին: Նրա ընկերությունը 1950 թվականին աշխարհում առաջին անգամ ներկայացրել է կտրտված հալած պանիր: Հալած պանրի էժանությունը ավանդականի համեմատությամբ (ներառյալ էժան բաղադրիչների օգտագործման պատճառով) ապահովել է դրա հանրաճանաչության արագ աճը նախ՝ ԱՄՆ-ում, ապա՝ նաև այլ երկրներում: Երեսնական թվականներին Խորհրդային Միությունը մտահոգվել է, որ երկիրը չունի իր սեփական հալած պանիրը: Եվ մայրաքաղաք Մոսկվայում հայտնվել է Մոսկվայի հալած պանրի գործարանը, որը եղել է ԽՍՀՄ-ում հալած պանիր արտադրող առաջին ձեռնարկությունը:

Այն աշխատել է շվեյցարական տեխնոլոգիաներով: 1934 թվականին «պանիր N-1»-ն է արտադրվել այդ գործարանում: Այդ ժամանակից ի վեր գործարանը հաջողությամբ սկսել է զարգանալ: 1963 թվականին հայտնվել է «Դրուժբա» պանիրը, որը երևի թե ամենահայտնին է եղել նախկին ԽՍՀՄ տարածքում, այդ թվում՝ Հայաստանում: Այն հիմա էլ արտադրվում է, և դրա բաղադրատոմսը չի փոխվել: Նմանապես չի փոխվել «Յանտար» պանրի բաղադրատոմսը: Վերջինս ունի բավականին վառ պատմություն: Այն ստեղծվել է «Դրուժբա» պանրի ստեղծումից մեկ տարի անց կառավարության հատուկ հրամանով: Անհրաժեշտ էր ստեղծել համով և որակով մնացած պանիրներին գերազանցող պանիր: Եվ ստեղծվեց «Յանտարը», որը «պրեմիում» կարգի պանիր է: Հալած պանիրն արտադրվում է հետևյալ կերպ:

Պանիրն առաքվում է գործարան, մաքրվում է թաղանթից, լվացվում և անցնում է մեծ պանրաղացների միջով: Դրանից հետո ստացված զանգվածին ավելացվում է կաթը, բնական կարագը, հալվող աղերը, որոշ դեպքերում՝ նաև կաթնաշոռ: Եվ այդ խառնուրդը ուղարկվում է կաթսաներ, որտեղ այն հալվում է բարձր ջերմաստիճանի տակ: Արդյունքում ստացված զանգվածը տաք փաթեթավորվում է և ուղարկվում հովացման սենյակ: Դրանից հետո այն փաթեթավորվում է տուփերի մեջ և առաքվում գնորդին: Հալած պանիրը կարելի է պատրաստել նաև տանը: Բաղադրատոմսը շատ պարզ է` կաթ, կաթնաշոռ, կարագ, ձու, սոդա և աղ։

Մանրամասները՝ «Փաստ» օրաթերթի այսօրվա համարում

Օդի ջերմաստիճանը կնվազի 3-6, 19-20-ին ևս 5-7 աստիճանով iPhone 16 Pro Max-ի ողջ խմբաքանակը սպառվել է 18 րոպեումԵթե «Քաղաքացիական պայմանագիր» խմբակցությունն ուզում է, ապա կհանդիպենք. Բագրատ Սրբազան Ադրիեն Ռաբիոն նոր ակումբ ունի. պաշտոնական 2024 թ․ սեպտեմբերի 16-ի դրությամբ էլեկտրոմոբիլների ներմուծման սակագնային քվոտայի մնացորդը կազմել է 876 հատ Ակնկալում եմ, որ թանգարանի մոտ հերթեր են լինելու. ԿԳՄՍ նախարարը՝ Անահիտ աստվածուհու արձանի ցուցադրության մասին Վրաերթ՝ Վայոց ձորում. հետիոտնը տեղում մահացել է Անի Երանյանի նոր ֆոտոշարքըՏեղի է ունեցել «Հայոց Համազգային Միասնություն» կուսակցության Կանանց միության արտագնա նիստը Կկայանա Արմեն Այվազյանի «Երևանի հերոսամարտը (1724 թ. հունիսի 24-սեպտեմբերի 23)» մենագրության շնորհանդեսը Քիք բոքսինգի ֆեդերացիայի պատվավոր անդամ Հովհաննես Ծառուկյանը պարգևատրել է հաղթողներին Ես միշտ խրախուսում եմ աշակերտներին`լինել տեղեկացված և ներգրավված հասարակական գործերի. ԹովմասյանԶՊՄԿ-ի ուշադրության կենտրոնում Քաջարան խոշորացված համայնքի նախակրթարաններն են Այս իշխանությունն Արցախը դավաճանել է, հանձնել, դրել զոհասեղանին․ Ավետիք Չալաբյան Երևանի օդում փոշու քանակը չափող 108 սարք է տեղադրվել. քաղաքապետարան Team Telecom Armenia-ն WCIT2024/DigiTec-ի տեխնոլոգիական գործընկերն է․ կնքվեց փոխըմբռնման հուշագիր Bahamut հիմնադրամը կտրամադրի 50 մլն դրամին համարժեք FTN՝ ԲՏԱ-ի դրամաշնորհային ծրագրին աջակցելու համար ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ. Իշխանության «Նվերը»՝ Արշակ Կարապետյանին Որպեսզի ընդդիմադիր պայքարը բերի հաջողության. Վահե Հովհաննիսյան «Եվրասիա»-ն բացում է առաջին խանութ-սրճարանը, որտեղ ներկայացված կլինեն նաև ապրանքներ ՀայաստանիցՌուսաստանի հետ Հայաստանի հարաբերություններն ամենակարևոր տեղում պետք է լինեն, իսկ Արևմուտքը չունի անվտանգային այն պրոդուկտը, որ կարող է տալ Հայաստանին. Արշակ Կարապետյան Կգա՞ Մակրոնը Հայաստան Ագրեսիայից երկու տարի անց իշխանությունը չի հայտնում զոհերի անունները Ի՞նչ է փնտրում բրիտանական հետախույզը Բաքվում Նորվեգիայում տեղադրվել է աշխարհի ամենամեծ ուղղահայաց արևային էլեկտրակայանը Ֆասթեքսն իրականացրել է Web3 դասընթաց Ֆինանսական համակարգի հաշտարարի գրասենյակի համար Արցախը մենք ազատագրել էինք, հետո ձեր նման ճիվաղները եկան ու թուրքին նվիրեցին․ Արմեն Մանվելյան Բաքվի բանտում է մեզանից յուրաքանչյուրը, քանի դեռ այնտեղ պատանդներ ունենք․ Ավետիք Չալաբյան Արցախը մեր հայրենիքն է, և երբևէ այն դարձյալ պիտի լինի հայկական. Մենուա Սողոմոնյան Արևային մարտկոցների խնամքի գաղտնիքները. ինչ պետք է իմանա արևային էլեկտրակայանի յուրաքանչյուր սեփականատեր Իրանը հայտարարել է իր «Chamran-1» հետազոտական ​​արբանյակի հաջող արձակման մասին Սարդարապատի հերոսամարտի հուշահամալիրում տեղի է ունեցել «Հայկական դուդուկի կանչը» խորագրով 2-րդ փառատոնը Վարչախումբը կազմաքանդում է ՀՀ անվտանգային համակարգը, բայց կա՛ այլընտրանք․ Ավետիք Չալաբյան Wildberries-ում զանգվածային խափանում է տեղի ունեցել Sony Pictures-ը ներկայացրել է առաջիկա «Վենոմ. վերջին պարը» ֆիլմի վերջնական թրեյլերը ՏԵՍԱՆՅՈՒԹ․ Սփյուռքը Հայաստանի անվտանգությունն ապահովելու լուրջ ներուժ ունի. Կարապետյան Ղազախստանը հայտարարել է երկիր 526 տոննա ռուսական ցորեն ներկրելու փորձը կասեցնելու մասին Առաջիկա օրերի եղանակը Ռուբլին գահավիժում էԱՄՆ-ն ողջունում է Երևանի ու Բաքվի հարաբերություններում վերջին առաջընթացը և վերահաստատում կայուն խաղաղության կարևորությունը․ Պետդեպ Անցել է ընդամենը չորս տուր, սա երկարատև մրցավազք է․ Կարվախալը՝ «Բարսելոնայից» հետ մնալու մասին Ճապոնիայում 5,9 բալ ուժգնությամբ երկրաշարժ է տեղի ունեցել Իսրայելի ռազմաօդային ուժերը հարվածներ են հասցրել Լիբանանում գտնվող «Հեզբոլլահ»-ի հրթիռային կայաններին Ձեր տան համար անհրաժեշտ ցանկացած իր մեկ վայրում. Vega Home-ից դատարկաձեռն չեն հեռանա անգամ ամենաքմահաճ հաճախորդները Նիկոլ Փաշինյանը կեղծ տվյալներ է մեջբերում՝ մոլորեցնելով հանրությանը Քըլըչը Հայաստանի հարց է քննարկում՝ առանց Երևանի մասնակցության Փաշինյանի սիրտը նոր շոու է ուզում Մոսկվայի զգուշացումը Նիկոլ Փաշինյանին Բացառիկ վիսկի, որի ստեղծման ակունքներում... կին է. «Փաստ» ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ (14 ՍԵՊՏԵՄԲԵՐԻ). Ազգային ժողովի դիմաց բազմաթիվ քաղաքացիներ են հավաքվել և պահանջել Նիկոլ Փաշինյանի հրաժարականը. «Փաստ»