Ո՞վ կարող էր մտածել․ Ահա թե ինչ է տեղի ունենում ձեր օրգանիզմի հետ, երբ դուք ուտում եք շագանակագույն բանան
TVԵրբ մենք գնում ենք բանան, դրանց արտաքին տեսքը բավականին մեծ դեր է խաղում մեր ընտրության մեջ։ Ամենից հաճախ մենք հակված ենք խուսափել կանաչ և արդեն շագանակագույն բանաններից, որոնց փոխարեն մենք ընտրում ենք դեղին բանանները։ Սակայն մենք պետք է մեր ուշադրությունից բաց չթողնենք շագանակագույն բանաններից, քանի որ դրանք կարող են մեզ համար լինել զարմանալիորեն շատ օգտակար։
Վստահեք ձեր ինտուիցիային և ընտրեք ավելի հասած բանաններ, քանի որ դրանցում կան բազմաթիվ օգտակար նյութեր մեր առողջության համար։ Հասած (շագանակագույն) բանանը ութ անգամ ավելի առողջարար է, քանի կանաչը։
Օրինակ, այն պարունակում է հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են ավելի ամրացնել մեր իմունային համակարգը։ Այն խթանում է լեյկոցիտների արտադրանքին և դանդաղեցնում ծերացման ընթացքը։ Առողջ դիեատան հակաօքսիդանտ նյութերով կարող է օգնել կանխել քաղցկեղը։
Այսպիսով հաջորդ անգամ խանութից բանան գնելիս, անպայման հաշվի առեք, որ շագանակագույն բանանները առողջության համար ավելի օգտակար են, քան սովորական դեղին բանանները։