Ինչու է վտանգավոր այդքան սիրված սուշին
LifestyleՓնտրում եք բարձր վարձատրվող աշխատանք՝ սեղմեք ԱՅՍՏԵՂ
Անմիջապես պետք է նշել, որ ճիշտ պատրաստված սուշին առողջարար և չափազանց սննդարար ուտեստ է։ Այն ներառում է ծովային ձկներ (թունա, օձաձուկ, սաղմոն և այլն), որոնք հարուստ են վիտամիններով, մակրո և միկրոէլեմենտներով։ Ծովամթերքի հիմնական արժեքը կայանում է օմեգա-3 ճարպաթթուների բարձր պարունակության մեջ, որոնք ապահովում են սուշիի օգուտները օրգանիզմի համար։ Դրանց օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում բոլոր օրգանների և համակարգերի վրա և ունի բազմաթիվ օգտակար ազդեցություններ.
- բարելավում է արյան անոթների և սրտի աշխատանքը,
- դանդաղեցնում է աճառի կոլագենի մանրաթելերի քայքայումը և դրանով իսկ ամրացնում հոդերը,
- նորմալացնում է արյան ճնշումը և խոլեստերինի մակարդակը,
- բարելավում է հիշողությունը և ուղեղի գործունեությունը,
- վերացնում է դյուրագրգռությունը, նյարդայնությունը, ավելացած հոգնածությունը,
- հարթեցնում է հորմոնալ ֆոնը,
- ամրացնում է իմունային համակարգը,
- կանխում է ուռուցքաբանության զարգացումը,
- դանդաղեցնում է ծերացման գործընթացը և նպաստում մաշկի երիտասարդացմանը:
Այսքանին զուգահեռ, Orer.am-ը ցանկանում է տեղեկացնել նաև սուշիի վնասների մասին.
Սուշին ճաշատեսակ է, որը կարող է օգտակար լինել միայն այն դեպքում, եթե պահպանվի սպառման ցուցանիշը։ Եթե դրանք ուտում եք մեծ քանակությամբ կամ օգտագործում եք անորակ արտադրանք, դա հղի է բազմաթիվ բացասական հետևանքներով։ Սուշիի հիմնական վնասը հետևյալն է.
Հում ձուկը կարող է պարունակել թրթուրներ և մակաբույծների ձվեր։ Ժապավենն ու կլոր որդերը հեշտությամբ թափանցում են մարդու օրգանիզմ և դառնում հելմինտիազի աղբյուր։
Ճաշատեսակի հետ մատուցվող սոյայի սոուսը պատրաստվում է շատ աղով։ Մեծահասակների համար միջին օրական ընդունումը կազմում է մոտ 8 գ, մինչդեռ մեկ թեյի գդալ սոուսը կազմում է առնվազն 1 գրամ: Աղը հեղուկ է պահում օրգանիզմում, նստում է հոդերի վրա, իսկ հիպերտոնիայի դեպքում նպաստում է արյան ճնշման բարձրացմանը:
Թունայով ռուլետները հատկապես վնասակար են։ Այս ծովային ձկան մսի մեջ ծանր մետաղներ են կուտակվում, այդ թվում՝ չափազանց վտանգավոր սնդիկը։
Նորի ջրիմուռները հարուստ են յոդով, որը սուշիի չարաշահման դեպքում ավելորդ կուտակվում է օրգանիզմում և նպաստում վահանաձև գեղձի հիվանդությունների զարգացմանը։
Հաշվի առնելով, որ սուշին պարունակում է օսլայով հարուստ բրինձ, այն խորհուրդ չի տրվում դիաբետիկներին:
Բացի այդ, վերջին տարիներին հայտնվել են բազմաթիվ անբարեխիղճ արտադրողներ, որոնք վաճառում են անորակ վասաբի և սոյայի սոուս։ Նման ապրանքներին ավելացվում են տարբեր ներկանյութեր, բուրավետիչներ և այլ քիմիական հավելումներ, որոնք հաստատ ոչ մի օգուտ չեն բերում։